Kalp Sağlığı İçin En Popüler Kardiyo Egzersizleri

Kalp Sağlığı İçin En Popüler Kardiyo Egzersizleri

EGZERSIZ

Kalp Sağlığı İçin En Popüler Kardiyo Egzersizleri

Kardiyo kalp atışını hızlandırarak kalp sağlığını artıran bir egzersiz türüdür. Kardiyo sadece kilo verme hedefinin peşinde koşmaya yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda vücuttaki oksijen akışını iyileştiren ve kan basıncını düşüren pompa ve kan damarlarınızı da güçlendirir.

Tıpkı diğer tüm kaslar gibi güçlendirilmiş bir kardiyovasküler sistem için düzenli egzersiz gerekir. Daha güçlü bir kalp, daha düşük koroner hastalık, felç ve hatta diyabet riski anlamına gelir.

Kalp sağlığı için en iyi kardiyo egzersizinin ne olduğunu söylemek zor. Kural olarak bu bir tercih meselesidir. Herhangi bir kardiyo antrenmanı düzenli yaptığınız ve kalbinizi aşırı zorlamaktan kaçındığınız sürece sizi tonlarca hastalıktan koruyacaktır. Bununla birlikte en popüler kardiyo egzersiz türlerini ve bunların kalp sağlığımıza nasıl fayda sağladığını ayırt etmek daha az zor.

Kalp Sağlığı İçin 6 Popüler Kardiyo Egzersizi

  1. Yüzmek: Pek çok kişi için favori olan eski ve çok yönlü bir kardiyo antrenmanıdır. Bunun basit bir nedeni var - çoğumuz bunu zorlu bir fiziksel egzersiz olarak değil, eğlenceli bir hafta sonu etkinliği olarak görüyoruz. Yüzdüğümüzde fazla çaba sarf ettiğimizin farkında olmadan çeşitli kas gruplarını çalıştırır, akciğer fonksiyonlarını ve kardiyovasküler sistemin çalışmasını iyileştiririz. Sonuç olarak, dayanıklılığımızı, kas gücümüzü başarıyla geliştirir ve sağlıklı bir kiloyu koruruz. Bu faydalar, yüzmeyi vazgeçilmez bir kardiyo aktivitesi haline getirir.
  2. Koşmak: Elbette, kardiyo kelimesini duyduğunuzda aklınıza gelen ilk şey koşmak olabilir - bu tanıdık ve anlaşılması kolay bir kelimedir. Formda kalmanın ve dayanıklılığı artırmanın harika bir yoludur. Aralıklı antrenmanlara giderek kardiyovasküler dayanıklılığınızı artırmanın yolları olduğundan, şimdi yakından dinleyin. Yaklaşık 10 saniyelik kısa yoğun aralıklar ve ardından biraz daha uzun dinlenme süreleri, kalbinizi sağlıklı tutarak kondisyonunuzu geliştirmenize yardımcı olur. Formda değilseniz veya koşucu değilseniz aralıklı kardiyo antrenmanla başlamayın.
  3. Eliptik Bisiklet: Bir bakıma eliptik, fitness hayranlarının biraz sıkıcı ve etkisiz olduğunu düşünmesine rağmen spor salonundaki en popüler kardiyo makinesidir. Bu jimnastik salonu makinesinin, özellikle bir koşu bandı eğitiminden ziyade birçok faydası var. Hız açısından eksikliğini yoğunluk ve sonuç olarak telafi ediyor.
  4. Yoga: Evet, doğru duydunuz. Kalbinizin sağlığını iyileştirmek için yüksek yoğunluklu egzersizlerin peşinden gitmek o kadar da gerekli değil. Yoga, kalbin iyiliği söz konusu olduğunda garip ve ince bir seçim gibi görünebilir, ancak şaşırtıcı bir şekilde öyle. Kas gücünü artırmak ve etkileyici dayanıklılık oluşturmak için mükemmel bir fiziksel egzersizdir. Henüz ikna olmadınız mı? Ardından, tüm uygulama boyunca yüksek bir kalp atış hızı deneyimi yaşamak için Ashtanga veya Bikram yoga gibi farklı yoga stillerini denemenizi tavsiye ederiz.
  5. Bisiklet: Yüzme ile eşit olarak, bisiklete binmek birçok kişi için sevilen bir aktivitedir. Bir yarış için antrenman yapmıyorsanız, siz de bisiklet sürmeyi zorlu bir kardiyo olarak değil, keyifli bir eğlence olarak görebilirsiniz. Bisiklete binmek, büyük kas gruplarını bacaklarda çalıştırmanın yanı sıra kalp atış hızınızı artırmanıza da yardımcı olur. İngiliz Tabipler Birliği'nin bulgularına göre, düzenli bisiklet sürmek koroner hastalıkları uzak tutmaya yardımcı olur. Ve gerçekten de spor salonunda, parkta, çocuklarınızla gezintiye çıkmak için yapabileceğiniz eğlenceli bir kardiyo, adını siz koyun!
  6. Direnç Egzersizi: Heyecan verici bir egzersiz, kas kütlesi oluşturmak ve karnınızı sıkılaştırmak için harikadır. Kalbinizin sağlamlığı için ağırlık antrenmanının ne kadar önemli olduğunu bilmeden halterleri bir şampiyon gibi kaldırmış olabilirsiniz. Koroner hastalık için ana risk faktörü olan göbek yağından kurtulmaya yardımcı olur. Temel bir kural, aerobik ve kuvvet antrenmanının, güçlerini kötü kolesterole karşı ve iyi kolesterol lehine birleştirerek birbirini etkili bir şekilde tamamladığını belirtir.

Kalp Sağlığı İçin Ne Kadar Kardiyo Egzersizi Yapılmalı?

Popüler bir deyim olan 'Az çoktur' buraya en iyi şekilde uyuyor. Kardiyo kalbiniz için iyidir - buna hiç şüphe yok. Ancak bunun çok fazlası, tıpkı başka bir şeyin 'fazlası' gibi kötü bir şey olabilir. Bir dizi araştırma, yorucu koşu yapanların, masa başı işlerde koşan olmayanlarla aynı kalp hastalığı riskini taşıdığını gösteriyor. Örneğin maraton koşucuları, kalp yetmezliğine veya başka komplikasyonlara yol açabilecek aritmi (düzensiz kalp atışı) açısından yüksek risk altındadır.

Ama paniğe kapılmayın. Kardiyo egzersizi sırasında gevşemeyi ve yavaşlamayı unutmayın. Antrenman yoğunluğunuzu ılımlı tutarsanoz herhangi bir olumsuz sağlık getirisi elde etmezsiniz. Tek kural, değerli kasınızı aşırı çalıştırmaktan kaçınmaktır. Bunun yerine, kalbinizi daha güçlü ve genel olarak daha sağlıklı hale getirmek için fazla ileri gitmeden düzenli kardiyo egzersizlerine bağlı kalın.