Hedefine Kolay Ulaşmanı Sağlayacak 8 Kilo Verme Egzersizi

Hedefine Kolay Ulaşmanı Sağlayacak 8 Kilo Verme Egzersizi

EGZERSIZ

Hedefine Kolay Ulaşmanı Sağlayacak 8 Kilo Verme Egzersizi

Kilo vermeye karar verdiğinde doğru bir diyet programı ile destekleyeceğin egzersiz programın seni bu hedefe götürecek en önemli etkenlerden biridir. Beslenmene dikkat ederek ve düzenli olarak doğru hazırlanmış bir egzersiz programını uygulayarak kilo vermek elbette ki mümkün ama eğer bu süreci biraz daha hızlandırmak ve desteklemek istersen sana önereceğim kilo verme egzersizlerini mutlaka programına eklemelisin. Kilo verme egzersizlerini, kilo vermek, yağ oranını düşürmek ve daha fit bir görüntüye kavuşmak isteyen herkes uygulayabilir.

Hedefin kilo vermek ise programın daha çok kilo verme egzersizleri ağırlıklı olmalıdır ama bu kilo verme egzersizlerini de normal bir tempoda uygulamak hedefine giden süreci uzatabilir. Bu yüzden kilo verme egzersizlerini yapabileceğin en yüksek tempoda ve en düşük dinlenme aralıklarında yapmalısın.

İşte her yerde uygulayabileceğin 8 kilo verme egzersizi

1.Burpee

Kilo verme egzersizlerinden biri olan Burpee için dik dur ve squat pozisyonuna eğilerek ellerini vücudunun önünde yere koy.

Ayaklarını arkaya savurarak sınav pozisyonuna geç ve hiç beklemeden göğsünü yere değdir.

Göğsünü kaldırıp yükseldikten hemen sonra ayaklarını squat pozisyonuna geri çek.

Hiç beklemeden kollar yukarıda, zıplayabildiğin kadar yükseğe zıpla burada kilo verme egzersizinin en önemli kısmı bu ve bekleme yapmadan başlangıç pozisyonundan hareketi tekrar et.

Bu kilo verme egzersizi için tek sette yapabileceğin maksimum tekrar yapmaya çalış ve dinlenme aralıklarını kısa tut. 

2.Mountain Climber

Şınav ya da klasik plank pozisyonunda kilo verme egzersizine başla. 

Karnını sıkı bir şekilde tutarak, önce sağ dizini olduğunuz yerde sıçrıyor gibi göğsüne çek ve ayağını yerden kaldırdık sonra tekrar başlangıç pozisyonuna dön.

Dizleri değiştirerek 1 dakika boyunca olduğun yerde sıçramaya devam et. Bir süre sonra sana en uygun hızı yakalamış olacaksın.

Kilo verme egzersizini 1 dakikada maksimum tekrar yapmaya çalış ve unutma kilo verme egzersizleri için önemli olan dinlenme aralıklarını kısa tutmak.

3.Jump Squat

Kilo verme egzersizi için ayaklar omuz genişliğinde açık olacak şekilde ayakta dik ve düz bir şekilde dur.

Ellerin göğüs hizasında düz ve ileriye doğru olsun. Kalçan geriye gidecek şekilde yere doğru çömel, dizlerin içe veya dışarı doğru kapanmasın.

Topuklardan kuvvet alarak kol ve bacakların ile birlikte yukarı doğru geri zıpla, yukarıda baştan aşağıya doğru düz bir çizgi oluştur. 

Tekrar squat pozisyonuna geri dön.

Bu egzersizi 30 saniye boyunca maksimum tekrarda uygula. Kilo verme egzersizi için dinlenme süreni kısa tut.

4.İp atlama

Bu kilo verme egzersizi için boyuna ve kol uzunluğuna uygun ipi ayarlamalısın. Eğer ipin yoksa elinde ip olduğunu hayal ederek aynı hareketi uygulayabilirsin. 

En uygun ipi ayarlama yolu ise ayaklarını omuz hizasında açıp ipe tam ortadan bastığında tutma yerlerinin koltuk altını geçmemesi.

Sırtını ve boynunu dik olacak şekilde kollarını yanda tutarken dirseklerinden kırarak ayaklarını yerden kesecek şekilde ipi üstünden ve altından geçirmelisin. 

Kilo verme egzersizini doğru uygulamak için ipi çevirirken gücünü dirseklerinizden değil, bileklerinden almalısın.

5.Hareketli Plank

Bu egzersizi yaparken, başlangıçta ayaklar bitişik, eller yerde, dirsekler kırılmamış ve kollar dümdüz omuzların altında, kalça ve karın kasları sıkılı şekilde ayaktan başa kadar vücut düz bir çizgi şeklinde durmalısın.

Daha sonra vücudun düz çizgisini bozmadan ve sağa sola fazla yatmadan, tek tek dirseklerinin üstüne inmeli ardından tekrar tek tek ellerinin üstüne dönmelisin. 

Kilo verme egzersizini en doğru şekilde yaptığından emin olmak için mutlaka ayna yardımıyla formunu kontrol et.

6.Jumping Lunge

Bu kilo verme egzersizi için ayaklarını kalça genişliğin kadar birbirinden ayır, sonra her iki diz de 90 ° açıyla bükülene kadar ileri ve aşağı doğru büyük bir adım at. 

Gövdenin dik durduğundan ve mümkün olduğunca düz olduğundan emin ol.

Bu pozisyonda zeminden patlayıcı bir şekilde kuvvet al, sıçra ve havadayken bacaklarının pozisyonlarını değiştir, böylece iniş yap ve hemen diğer bacağın öne gelecek şekilde başlangıç pozisyonuna dön.

Doğru kilo verme egzersizi uygulaması için mümkün olduğunca yumuşak iniş yaptığından emin ol.

7.Roll-up Jump

Harekete başlamak için yere sırtüstü yat. Bacaklarını ileriye doğru dümdüz bir şekilde uzat ve iki kolunu da başının gerisinde ve avuç içlerin de tavana bakacak şekilde geriye götür. Bel boşluğunun açık olmadığından emin ol, belin mata değsin.

Bu pozisyondan bacaklarını düz bir şekilde yerden 90 dereceye kadar kaldır, kalçan yerden kalkacak şekilde yukarı doğru bacakları it ve aldığın ivme ile bacaklarını aşağı indirerek ayak tabanlarını yere bas.

Yere bastığın anda bacaklarından kuvvet al ve yukarı güçlü bir şekilde zıpla. Tekrar yavaşça geriye doğru mata uzan ve hareketi tekrar et.

Kilo verme egzersizini 30 saniye boyunca maksimum tekrarda yapmaya çalış, birkaç set uygulayabilirsin. 

8.Tuck jump

Ayakların kalça genişliğinde açık bir şekilde dik dur. 

Hafifçe dizlerini kırarak çömelecek gibi yerden güçlü bir ivme al ve dizlerini karnına çekerek havaya doğru maksimum kuvvet ile sıçra.

Kontrollü bir şekilde zemine tekrar bas ve hareketi tekrar et. Bu kilo verme egzersizini 30 saniye ile yapmaya başlayabilir ve kısa dinlenmeler vererek birkaç set yapabilirsin.

Kilo verme egzersizlerini en iyi ve en doğru şekilde öğrenmek ve kilo verme hedefine hızlı ulaşmak için Bewell’i ücretsiz indirebilir ve daha çeşitli kilo verme egzersizlerine ulaşabilirsin.