Kilo Vermek İçin Spor Nasıl Olmalı?

Kilo Vermek İçin Spor Nasıl Olmalı?

EGZERSIZ

Kilo Vermek İçin Spor Nasıl Olmalı?

Kilo vermek, daha sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmaz. Fazla kilolu olmak ne yazık ki birçok hastalığın en önemli tetikleyicilerinden biri. 

Kilo vermek için spor yapmak akla ilk gelen yöntemlerden biri. Bu yazımızda kilo vermek için hangi spor türlerini yapabileceğinizden bahsedeceğiz.

Peki spor ne demek? 

Spor, belli kurallara ve tekniklere uyularak yapılan, bedensel gelişmeye yararlı, eğlenmek ve yarışmak amacı da bulunan beden hareketlerinin tümüne verilen isimdir. 

Kilo vermek için spor yapmak, hareket etmenin eğlenceli bir yolu. Spor, birçok egzersize göre daha motive edici olabilmekle birlikte çok iyi bir kilo verme aracıdır. 

Kilo vermek için spor türlerinden hangileri ideal?

1. Boks

Kilo vermek için spor türleri arasında en fazla enerji harcatan sporlardan biri bokstur. 

Boks, vücut ağırlığını azaltmanın yanı sıra kardiyovasküler sağlığı, vücut gücünü ve stresle ilgili sorunlarla mücadeleyi geliştirir.

Kilo vermek için spor olarak boksu tercih ettiğinizde güç, hız, çeviklik, el-göz koordinasyonunu korumanız gerekir. Boks esnasında yapılan hareketler, yüksek oranda kalori yakarak ekstra vücut ağırlığını azaltmanıza yardımcı olur.

2. Bisiklet

Bisiklet, kilo vermek için spor denince akla gelen önemli türlerden biri. Bisiklet sporu, koşmaya kıyasla diz, ayak bilekleri ve diğer eklemleri daha az etkileyerek kalp atış hızınızı optimum seviyede tutmanızı sağlar. Kilo vermek için spor olarak bisikleti seçtiğinizde hem temiz havada spor yapma imkanına hem de pedal çevirerek bolca kalori yakma şansına sahip olursunuz.

3. Tenis

Tenis ve tenise benzer raketle oynana tüm sporlar oldukça enerji harcatırlar. Kilo vermek için spor yapmak isteyenler için tenis gözde bir spor dalıdır. 

Tenis ve diğer raketli sporlar, vücuttaki tüm kasları çalıştırdıkları için kalori yakmakta oldukça başarılıdır. 

Tüm bu sebeplerle kilo vermek için spor türlerinden tenisi değerlendirebilirsiniz.

4. Basketbol

Basketbol, oldukça aktif hareketli bir spor olup kilo vermek için spor dendiğinde akla gelen önemli türlerden bir diğeridir. Basketbol oynarken, koşma, zıplama gibi oldukça kalori harcatan hareketleri devamlı olarak uygularsınız. 

Özellikle yanınıza birkaç takım arkadaşı alarak oynayacağınız basketbol, kilo vermek için spor yapmayı son derece eğlenceli hale getirebilir.

5. Dövüş sanatları

Kilo vermek için spor yaparken tüm vücudu çalıştırmak istiyorsanız dövüş sanatları özellikle de karate şahane bir alternatiftir. 

Tekme, yumruk, zıplama gibi oldukça kalori harcatan hareketler içeren dövüş sanatları kilo vermek için spor yapmanın farklı ancak oldukça eğlenceli bir yolu.

6. Yüzme

Kilo vermek için spor yapmak isteyen birine kolaylıkla önerilebilecek bir spor türü varsa bu da yüzmedir. Vücudun tüm kaslarını çalıştıran yüzme, kilo vermek için spor yapmak isteyen ancak bel, boyun fıtığı gibi egzersiz yapmayı engelleyen rahatsızlıklarda bile çoğunlukla tercih edilebilir. 

Duruş ve esneklik gibi faktörleri de doğrudan etkileyen yüzme, kilo vermek için spor yapmak isteyen her yaştan kişi için son derece ideal bir spordur. 

Kilo vermek için spor denince akla hep koşmak, fitness, pilates gibi egzersizler gelse de, spor türlerinden birini tercih etmek hem eğlenmenize hem de kilo verme hedefinize ulaşmanıza yardımcı olabilir. 

Kilo vermek için spor yöntemi olarak evde fitness yapmayı tercih ederseniz, Bewell’de tamamen kişiye özel fitness egzersizleri ile hedefinize ulaşabilirsiniz 😊