Kişisel Gelişim Nedir?

Kişisel Gelişim Nedir?

PSIKOLOJI

Kişisel Gelişim Nedir?

Kişisel gelişim, son zamanlarda hepimizin sıkça duyduğu ve aşina olmaya başladığı bir kavram. Bahsi sıkça geçen çoğu kavramda olduğu gibi söz konusu kişisel gelişim olunca birçok bilgi karışıklığı ile karşılaşmamız mümkün.

Bu yazımızda kişisel gelişim kavramına yakından bakmayı ve Bewell'de kişisel gelişim süreçlerinin nasıl işlediğini sizlere anlatmayı hedefliyoruz 😊

Kişisel Gelişim Nedir?

Yaşamın kendisi ve üzerinde var olduğumuz dünya yapı gereği devinimsel yani sürekli değişim halindedir. İnsanoğlu da bu devinimsel yapıya ayak uydurabilmek için kendisinde daima değişiklik yapmak ve kendisini olduğundan çok daha ileriye taşımak zorundadır. Özellikle yeni yaşam becerileri kazanmak, var olan yaşam becerilerini ileri boyutlara taşımak ve mevcut durumlara adapte olabilmek için birtakım baş etme stratejileri geliştirmek adına ortaya konan çabaların tümü kişisel gelişim kapsamına girmektedir.

Kişisel gelişim;

  • İnsanın kendisini tanıdığı keyifli bir süreçtir.
  • Olumsuz yaşam alışkanlıklarını olumlular ile değiştirmektir.
  • Diğerleri ile kurulan sağlıklı ilişkilerdir.
  • Var olanın arkasında gizli olan potansiyeli ortaya çıkarmaktır.
  • Daha iyisine ulaşmak için bireyin yaptıklarının tümüdür.
  • Okunan kitabın, izlenen filmin, gezilen yerin, tanışılan kişilerin bireye fayda sağlayacak şekilde yenilenmesidir.

Kişisel Gelişim Ne Değildir?

Kişisel gelişim, sadece tek bir alana (örneğin; sağlık, ikili ilişkiler, kariyer... vb.) odaklanmak ve o alanda bireyin kendini geliştirmesi değil bir bütün olarak dahil olduğu ve ilgi duyduğu her alanda kendini geliştirmesidir. Bununla birlikte kişisel gelişim asla bireyin sadece ''ben'' demesi anlamını taşımaz çünkü kişisel gelişimin büyük bir bölümünü diğerleri ile olan ilişkimizi geliştirmek kapsamaktadır. 

En önemlisi kişisel gelişim hiçbir zaman ben şimdi oldum diyerek sonlanan bir süreç değildir. Yaşamda var olmaya devam ettiğimiz sürece kendimizi geliştirmek zorundayız 😊

Kişisel Gelişim Neden Faydalıdır?

  • Kişisel gelişim, bireye hayatın farklı alanlarında kendini tanıma ve anlama fırsatı sunar.
  • Fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak bireye ilgisini çeken noktaları keşfetme olanağı sunar. 
  • Kişisel gelişim süreçlerinden geçen bireyler çevresiyle daha sağlıklı ilişki kurar ve sosyal yaşamda daha verimli olur. 
  • Sosyal bir varlık olan insan kendini geliştirdiği zaman toplumun parçası olan diğer insanları da etkiler ve diğerleri için de kişisel gelişim kapısı aralanır. Bir başka deyişle kişisel gelişim aynı zamanda toplumun da gelişimidir.
  • Başarı herkes için aynı olmasa da kişisel gelişim sayesinde birey kendi başarı öyküsünü istediği alanda kendisi yazabilir.
  • Kişisel gelişim bireyin öz güvenine olumlu katkı sağlar.
  • Kişisel gelişim ile öğrenilen yaşam becerileri psikolojik sorunlarla baş etmede de önemli bir yere sahiptir.

Kişisel Gelişim Konuları Nelerdir?

Karşımıza en yaygın olarak çıkan kişisel gelişim konuları;

  • Zaman Yönetimi
  • Empati Becerisi Geliştirme
  • Uyku Düzeni Oluşturma
  • Duygusal Yeme Psikoeğitim Programı
  • Depresyonu Önleme ve Baş Etme Psikoeğitim Programı
  • Özgüven Geliştirme

Bewell'de Kişisel Gelişim Nasıl Oluyor?

  1. İlk olarak Bewell mobil uygulamamızı indirmelisiniz 😊
  2. Uygulamayı indirip kayıt işlemini tamamladıktan sonra size uygun içerikleri oluşturabilmemiz için hedef seçimi yapmalısınız. Eğer kişisel gelişim konusunda ayrıntılı çalışmak istiyorsanız hedef seçimini mutlaka Kişisel Gelişim olarak seçmelisiniz 😉
  3. Hedef seçiminizi gerçekleştirdikten sonra başta psikoluğumuz olmak üzere uygulamamızda size hizmet veren diğer uzmanlarımız ile tanışıyor ve kişisel gelişim alanında zorlandığınız ya da geliştirmek istediğiniz konuları psikoloğumuz ile belirliyorsunuz.
  4. Belirlediğiniz konularla alakalı olarak psikoloğumuz tarafından hazırlanan ve temelini Bilişsel Davranışçı Terapi ve Şema Terapi'den alan, minimum 2 ya da 3 haftalık çözüm içeriklerine ve psikoeğitim programlarına kayıt oluyorsunuz. 
  5. Uygulamaya psikoloğumuz tarafından yeni eklenen paket programlar hakkında düzenli olarak bilgilendiriliyorsunuz.
  6. Kişisel gelişim programlarımız hem çalıştığınız konu ile ilgili teorik bilgiyi hem de bu bilgiyi pratik hayatta uygulamanıza olanak sağlayan bilişsel ev ödevlerini kapsamaktadır.
  7. Kişisel gelişim çözüm içerikleri ve psikoeğitim programlarına ilk 7 gün ücretsiz daha sonra premium üyelik satın alarak üyelik süreniz kapsamında sınırsız erişim sağlayabilirsiniz 😊
  8. Premium üyelik için uygulamada premium butonuna tıklayarak yönlendirmeleri takip edebilirsiniz.
  9. Kişisel gelişimin ömür boyu süren bir süreç olduğundan bahsetmiştik bu nedenle hem kalıcı yaşam alışkanlıkları kazanmak hem de farklı konularda kişisel gelişime devam edebilmek için yıllık üyelik imkanından faydalanmanızı tavsiye ediyoruz 😊

İşte bu kadar basit 😊

Kişisel gelişime ek olarak diyetisyen desteği ve egzersiz programları ile daha fiziksel hedeflerinize yönelik sonuçlar elde etmek için siz de hemen Bewell’i indirin ve Premium'a geçerek yıllık, 6 aylık veya aylık üyeliklerden size uygun olanı ile hemen başlayın! 😊