Online Diyetisyen ile Online Diyet Hizmeti Nasıl Olur?

Online Diyetisyen ile Online Diyet Hizmeti Nasıl Olur?

BESLENME

Online Diyetisyen ile Online Diyet Hizmeti Nasıl Olur?

Online diyetisyen hizmeti ile evinizin konforunda herhangi bir yere gitmeden hizmet almak çok kolay. Bu yazımızda online diyetisyen ile online diyet hizmeti nasıl olur, avantajları nelerdir bunlardan bahsedeceğiz. 

Online Diyetisyen Nedir?

İlk olarak diyetisyen kimdir bundan bahsedelim. Diyetisyen, üniversitelerin 4 yıllık Beslenme ve Diyetetik fakültesini başarı ile tamamlayan, hastalıklarda ve kilo verme/alma gibi konularda kişiye özel diyet programları hazırlamakta yetkili olan tek uzmandır. 

Online diyetisyen ise, kişiye özel rahatsızlıklarına ve özel durumlarına uygun beslenme programları hazırlamakla görevli diyetisyenin online çalışma şeklini seçmiş halidir. Online diyetisyen desteği alırken aynı yüz yüze diyette olduğu gibi diyetisyeniniz sizin için en sağlıklı ve en doğru programı hazırlar. 

Online diyetisyen hizmeti alırken diyetisyeniniz sizden şu bilgileri isteyecektir:

• Yaşınız, boyunuz, kilonuz, hedef kilonuz

• Mevcut kilonuzla ilgili zorlandığınız konular 

• Diyet sürecinden beklentiniz 

• Varsa rahatsızlıklarınızın bilgisi, mümkünse güncel bir kan tahliliniz

• Kullandığınız ilaçlar

• Sevip sevmediğiniz yiyecekler

• Allerji ve intoleranslar 

Bewell’de Diyetisyenler Hangi Konularda Hizmet Veriyor?

Bewell’de aşağıdaki konularda online diyetisyen hizmeti alabilirsiniz: 

  • Kilo verme
  • Kilo alma
  • Çocuk beslenmesi
  • Ergenlik döneminde beslenme 
  • 0-1 Yaş bebek beslenmesi 
  • IBS&Bağırsak hastalıkları
  • Ketojenik diyet
  • Intermitting Fasting (IF)-Aralıklı oruç
  • Emzirme döneminde beslenme
  • Gebelik döneminde beslenme 
  • Bariatrik cerrahi sonrası beslenme 
  • Sporcu beslenmesi 
  • Menü planlama 

Tüm bunlara ek olarak online diyetisyeniniz ile yapacağınız ücretsiz ilk görüşme sonrası bu alanlar dışında herhangi bir alanda desteğe ihtiyacınız olursa diyetisyeniniz size konu ile ilgili bilgi verecek ve gerekli yönlendirmeleri yapacaktır. 

Online Diyetisyen Faydalı Olur mu?

Online diyetisyenin hizmetinin yüz yüze diyetten tek farkı vücut analiz cihazı ölçümünün yapılmıyor olmasıdır. Ancak vücut analiz cihazı diyet programları için %100 gerekli değildir. Diyet programının etkili olup olmadığını değerlendirirken yağ oranı tayini yapabilmek için diyetisyeninizin kullandığı formüller vardır. Böylelikle yağ oranınızda değişimi hesaplayabilir, aynı zamanda bel-kalça çevresi incelmeleri takip edilerek de diyetin başarısı değerlendirebilir. 

Tüm bunlar değerlendirildiğinde online diyetisyen hizmetinin en az yüz yüze diyet hizmeti kadar etkili olduğu kesinlikle söyleyebilir. Aynı zamanda süreç boyunca diyetisyeniniz bir telefon kadar uzağınızda olacağı için bir sorunuz olduğunda kendisine danışabilir ve sürecinizi daha iyi bir takip ile geçirebilirsiniz. Böylelikle online diyetisyeniniz ile iletişime geçmek için 1 veya 2 hafta kontrol gününüzün gelmesini beklemek zorunda kalmaz diyet sürecinizin kesintiye uğramasını engellemiş olursunuz. 

6 Adımda Online Diyetisyen Hizmeti Nasıl Olur?

1. İlk olarak online diyet sürecini anlamak için bir ön başvuruda bulunuyorsunuz. Seçtiğiniz veya cevaplarınıza göre size en uygun olarak eşleştirildiğiniz diyetisyeniniz ile bir ön görüşme yapıyorsunuz.

2. Ön görüşmede online diyetisyeniniz size sürecin tüm detaylarını anlatıyor ve sizi daha iyi tanımak için hedefiniz ile ilgili sorular soruyor.

3. Online diyet süreci ile bilgi aldıktan sonra sürece başlangıç yaparken diyetisyeniniz sizi daha iyi tanımak adına bir anamnez formu gönderiyor ve diyet listenizi hazırlamak için gereken her bilgiye bu form aracılığı ile ulaşıyor. 

4. Diyet listeniz hazırlanıyor ve diyetisyeniniz haftalık takipler ile sizi kontrol ediyor. 

5. Zorlandığınız bir konu olduğunda diyetisyeninize yazabiliyor, aklınızdaki soruları sorabiliyorsunuz. 

6. Gerekli sıklıklarla diyet listeniz değişiyor ve listeleriniz tamamen size özel ve sürdürebileceğiniz planlar olarak hazırlanıyor. 

İşte Bewell ile online diyetisyen desteği almak bu kadar kolay. Evinizden çıkmadan, sürdürülebilir, iletişim ve takibin mümkün olduğu online diyetisyen hizmeti ile artık hedefinize ulaşmak için uzun yollar gitmek ve kontrol günlerinizi beklemek zorunda değilsiniz. 

Online Diyetisyen Desteği Alırken Dikkat!

Sosyal medyanın günümüzdeki etkisi ile, birçok kişi uzmanlığı olmadığı halde kendisini diyetisyen olarak tanıtarak insanların sağlığı ile oynuyor. Online hizmet alırken mutlaka çalıştığınız kişinin diyetisyen olduğuna, 4 yıllık beslenme ve diyetetik bölümünü tamamladığına dikkat etmelisiniz. Bewell yalnızca alanının tek uzmanı olan gerçek diyetisyenler ile çalışarak sağlığınızı güvence altına alıyor.

Bewell Online Diyetisyenleri Kimlerdir?

Bewell online diyetisyenleri, 4 yıllık Beslenme ve Diyetetik bölümünü bitirmiş, diyet yazma yetkisi olan tek uzmanlardır. Bewelll.com’da yer alan tüm diyetisyenlerimizi detaylı iş görüşmeleri yaparak, alanında en iyi hizmeti verebilecek diyetisyenler arasından titizlikle seçtik. Bewelll.com üzerinden aldığınız online diyetisyen hizmetinde hedefinize ulaşmak için diyetisyeniniz her zaman yanınızda ve sizi takipte olacak. 

Online diyet ve diyetisyen süreci ile ilgili aklınıza takılan tüm sorular için hemen buraya tıklayın ve hedefiniz için en uygun online diyetisyen ile ücretsiz ön görüşme yapın!

Hedefinize ulaşmanız için her zaman yanınızdayız 😊