Sağlıklı Kilo Alma Nasıl Olur?

Sağlıklı Kilo Alma Nasıl Olur?

BESLENME

Sağlıklı Kilo Alma Nasıl Olur?

Dünya’da obezite ve fazla kilolu olmak ne kadar yaygın olsa da, zayıf olmak ve yetersiz beslenme de birçok insanın ortak problemi olabilir. Hemen hemen obezite kadar tehlikeli olabilen fazla zayıf olma durumunu sağlıklı bir şekilde çözmek son derece önemlidir. 

Bu yazımızda sağlıklı kilo alma için neler yapmak gerekir bundan bahsedeceğiz…

Sağlıklı Kilo Alma Neden Önemlidir?

Düşük kilolu olmak ayrıca bağışıklık fonksiyonunuzu bozabilir, enfeksiyon riskinizi artırabilir, osteoporoz ve kırıklara yol açabilir ve doğurganlık sorunlarına neden olabilir.

Düşük kilolu kişilerin sarkopeni (yaşa bağlı kas kaybı) olma olasılığı çok daha yüksektir ve bunama riski daha yüksek olabilir. Bu sebeple düşük kilolu kişilerin sağlıklı kilo alma konusunda bilinçlenmesi son derece kıymetlidir.

Sağlıklı Kilo Alma Nasıl Olur?

Asitli içecekler ve hamburger yemek kilo almanıza yardımcı olabilir, ancak sağlıklı kilo alma için kesinlikle uygun değildir.

Düşük kilolu bile olsa, tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve genellikle obezite ile ilişkili diğer sağlık sorunları olan çok sayıda kişi vardır. Sağlıklı kilo alma için ilkelerin bilinmesi bu sebeple çok önemlidir.

Sağlıklı Kilo Alma Önerileri

Kalori alımınızı arttırın. Kalori saymak her zaman tek çözüm yöntemi olmasa da sağlıklı kilo alma için yapabileceğiniz önemli şeylerden biri, vücudunuzun ihtiyaç duyduğundan daha fazla kalori almaktır. 

Yeterli protein tüketin. Sağlıklı kilo alma için en önemli besin öğesi proteindir. Kaslar proteinden yapılır ve protein olmadan aldığınız ekstra kalorilerin çoğu vücut yağına dönüşebilir.

Araştırmalar , sağlıklı kilo alma hedefi olan kişilerin yüksek proteinli bir diyet uygulaması halinde, aldıkları ekstra kalorilerin çoğunun kasa dönüşmesine neden olduğunu gösteriyor.

Karbonhidrat ve yağdan dengeli öğünler tüketin. Sağlıklı kilo alma için, yeterli miktarda kompleks karbonhidratlı ve sağlıklı yağlı yiyecekler yiyin. Her öğünde bol miktarda protein, yağ ve karbonhidrat yemek en iyisidir.

Ağırlık kaldırın. Özellikle kas gelişimi için kaslara direnç uygulamak şarttır. Sağlıklı kilo alma için aldığınız fazla kalorilerin sadece yağ hücreleriniz yerine kaslarınıza gitmesini sağlamak için ağırlık kaldırmak kesinlikle çok önemlidir.

Miktar olarak küçük ancak enerji olarak yoğun seçenekler tercih edin.

İşte sağlıklı kilo alma için tercih edebileceğin enerjisi yoğun yiyecekler:

  • Kuruyemişler: Badem , ceviz , yer fıstığı, fıstık ezmesi, fındık ezmesi.
  • Kuru meyve: Kuru üzüm, hurma, kuru erik ve diğerleri.
  • Yüksek yağlı süt ürünleri: Tam yağlı süt, tam yağlı yoğurt , peynir, krema.
  • Katı ve sıvı yağlar: Sızma zeytinyağı, avokado, doğal tereyağı
  • Tahıllar: Yulaf ve kahverengi pirinç gibi tam tahıllar.
  • Et: Tavuk, sığır eti, domuz eti, kuzu eti vb. Daha yağlı kesimleri seçin.
  • Kök sebzeler: Patates, tatlı patates ve pancar.
  • Bitter çikolata , avokado , fıstık ezmesi, hindistancevizi sütü

Sağlıklı kilo alma hakkında daha fazla öneri ve kilo alman için hazırlanan diyet ve egzersiz programları için hemen Bewell'i indir 💪🏻