İdeal Yağ Yakımı Programı Nasıl Olmalı?

İdeal Yağ Yakımı Programı Nasıl Olmalı?

EGZERSIZ

İdeal Yağ Yakımı Programı Nasıl Olmalı?

Vücudumuzda ki fazla yağlardan kurtulmak istediğimizde genel geçer, kişiye özel hazırlanmamış yağ yakımı programlarına başlarız. Aslında bu uyguladığımız programlar ile hem hedefimize daha zor ulaşırız hem de sakatlıklar veya duruş bozuklukları gibi bazı fiziksel problemlere sahip olmaya zemin hazırlarız. Bu yüzden eğer hedefimiz yağ yakımı ise hem zamanımızdan hem de sağlığımızdan olmamak için kişiye özel hazırlanmış ideal yağ yakımı programları ile ilerlemeliyiz.

İdeal kişiye özel hazırlanmış yağ yakımı programında olabilecek antrenman çeşitleri nelerdir?

Kardiyo Antrenmanı

Kardiyo, kalp ritmimizi yükselterek kalbimizi güçlendirmek, kan dolaşımımızı düzene sokmak, metabolizmamızı hızlandırmak ve günlük kalori açığı oluşturmak için uyguladığımız aerobik / anaerobik egzersizlerin genel tabiridir. İdeal yağ yakımı programınızda mutlaka kardiyo antrenmanı olmalıdır.

Bu aktiviteler: koşu, hızlı yürüyüş , bisiklet , kardiyo makineleri ve aerobik egzersizlerdir…

Ağırlık Antrenmanı

Ağırlık çalışması öncelikle postürümüzü düzeltmek, vücut kompozisyonumuzu değiştirmek / geliştirmek, güç, hız, patlayıcılık ve kas kütlesi inşaa etmek ve arttırmak için yapılan anaerobik çalışmaların genel tabiridir. Maksimum etki ve fayda görmek için serbest ağırlık ile uygulamamız gereklidir. Ağırlık antrenmanı yapmamız belli bir kas artışını uyararak, metabolizmamızın hızlanmasını sağladığı için yağ yakımımıza katkıda bulunur. İdeal yağ yakımı programı dediğimizde ağırlık antrenmanları doğru ve kişinin ihtiyacına uygun bir şekilde yağ yakımı programımızda yer almalıdır.

HIIT Antrenmanı

Yüksek tempo aralıklı kardiyo seanslarına genel olarak hiit antrenmanları denilir. Bu tür antrenman tekrarlanan yoğun eforlu seansları ve bunları takip eden değişen sürelerde dinlenme periyotlarını içerir. HIIT antrenmanı bisiklet , yürüyüş, yüzme gibi bütün egzersiz çeşitleriyle uygulanabilir. Örneğin koşu antrenmanına uyarlanması 30 saniye hızlı koşunun ardından 60 saniye hafif tempo koşu, ardından tekrar hızlı koşu şeklinde devam eder toplam 10-15 dk sürebilir. Bu antrenman çeşidinde kalp ritmi, maksimum kalp atışının yaklaşık %85’i civarındadır. Böyle bir antrenman metodu ise mutlaka yağ yakımı programında olmalıdır.

Sonuç olarak İdeal kişiye özel yağ yakımı programınız nasıl olmalı?

Öncelikle yağ yakımı programınız için mutlaka kişisel bilgileriniz detaylıca alınmalı ve en iyi şekilde değerlendirilmelidir. Size özel hazırlanacak yağ yakım programınızda tüm antrenman yöntemleri en iyi şekilde dağıtılmalıdır. Hedefimiz yağ yakımı olduğu zaman programınız kardiyo ağırlıklı olabilir ama normal kardiyo antrenmanlarıyla da hedefinize giden süreç uzayabilir. Bu sebeple en ideal yağ yakımı programı size özel hazırlanmış HIIT (aralıklı) antrenmanı olacaktır. HIIT antrenmanı sonrasında yağ yakımı sürecimiz sporumuz bitse dahi metabolizma hızımız 24-48 saat daha hızlı kalacağı için yağ yakımı sürecimiz de antrenman sonrasında bile devam edecektir. Vücudumuzun gece gündüz durmadan yağlarımızı eritmeye devam ettiğini düşününce hedefimize ulaşmamız diğer antrenman yöntemlerine göre çok daha kolay olacaktır. 

Örneğin; yürürken 20-60 saniye koşup nabzımızı yükseltmemiz ve sonra tekrar yürümemiz, sadece yürümekten daha fazla yağ yakar. Ayrıca uzun süreli kardiyo antrenmanları, hücrelere daha fazla oksijen iletilebilmesi için kas hacmimizde bir düşüş gerçekleştirir. Yağ yakarken kas kaybetmek istemiyorsak da yüksek şiddetli aralıklı antrenmanı tercih edebiliriz. Ya da diğer bir yöntem bir ağırlıkla, bir egzersizi sadece 3 set 12 tekrar yapmaktansa, HIIT metodu ile 40 saniye maksimum tekrarda minimum dinlenme ile yapmak yağ yakımı programı için çok daha uygun olacaktır.

Size en uygun yağ yakımı programına sahip olmak için kişisel bilgilerinizi en iyi şekilde değerlendiriyor tüm antrenman metodlarına size en uygun şekilde kullanıyoruz. İdeal yağ yakımı programınıza ulaşmak ve hedefinize çok daha sağlıklı, hızlı varmak için Bewell uygulamamızı indirebilirsiniz.