Yağdan Kilo Vermek İçin Ne Yapmak Gerekir?

Yağdan Kilo Vermek İçin Ne Yapmak Gerekir?

BESLENME

Yağdan Kilo Vermek İçin Ne Yapmak Gerekir?

Danışanlarımızdan en sık aldığımız “yağdan kilo vermek mümkün mü?” sorusunun yanıtını detaylı olarak açıkladığımız içeriğimize hoş geldiniz. 

Yağdan kilo vermek birçok kişinin ortak hedefi, peki yağdan kilo vermek nasıl olur, yağdan kilo vermek için neler yapmak gerekir gelin birlikte öğrenelim. 

Yağdan Kilo Vermek Nasıl Olur?

Öncelikle yağdan kilo vermek nasıl olur, kilo kaybı nasıl ilerler bundan bahsetmek istiyoruz. 

Fazla tüketilen enerji – genellikle yağlardan veya karbonhidratlardan alınan kaloriler – yağ hücrelerinde trigliseritler şeklinde depolanır. Vücudunuz gelecekteki ihtiyaçlar için enerjiyi bu şekilde korur. Zamanla bu fazla enerji, vücut şeklinizi ve sağlığınızı etkileyebilecek bir yağ fazlalığına neden olur.

Kilo kaybını teşvik etmek için yaktığınızdan daha az kalori tüketmeniz gerekir. Buna kalori açığı denir. Tutarlı bir kalori açığı olduğunda, yağlar yağ hücrelerinden salınır ve vücudunuzdaki mitokondri adı verilen hücrelerin enerji üreten makinelerine taşınır. Burada yağ, enerji üretmek için bir dizi işlemle parçalanır.

Kalori açığı devam ederse, vücudunuzdaki yağ depoları enerji olarak kullanılmaya devam edecek ve bu da yağdan kilo vermenize sebep olacaktır. 

Tabii bu yalnızca işin teknik kısmı…

Peki yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Sadece kalori açığı yeterli midir?

Cevap hayır! Sadece kalori açığı yeterli değildir. Bu kalori açığını yaratırken doğru bir beslenme şekli olması son derece önemli. 

Yeterli miktarda karbonhidrat, protein ve yağ içeren dengeli bir beslenme ile ancak yağdan kilo vermek mümkün olur. Aksi halde biraz yağ kaybederken çoğunlukla kas ve su kaybı da yaşamak mümkün. 

Yağdan kilo vermek için 5 tavsiye

1. Yağdan kilo vermek için uygun beslenme ve antrenman programı

Öncelikle yağdan kilo vermek için hazırlanmış bir beslenme programımızın ve bu süreci destekleyen yağ oranımızı düşürmeye yönelik bir antrenman programımızın olması gerekmektedir. Eğer yağdan kilo vermek için doğru beslenmeyi bilmiyorsak, kesinlikle bir diyetisyenden yardım almak gerekir, çünkü doğru hazırlanmış bir diyet listesine sahip değilsek, çoğu kişide "yağdan kilo vermek için hiç yemek yememeliyim" algısı oluştuğundan, yetersiz beslenme sonucu kas kaybı yaşamamız çok büyük bir ihtimaldir.

2. Yavaş yemek

Yavaş yemek yemenin, araştırmalara göre doygunluk hissini arttırdığı ve bizi aşırı yemek yeme eğilimine karşı koruduğu bulunmuştur. Yavaş yemek için lokmalar arasında bir yudum su alabilir, daha çok çiğneyebilir, ya da birlikte yemek yiyebileceğimiz kişiler varsa onlarla sohbet ederek yemek yeme süremizi uzatabiliriz. Yavaş yediğimiz zaman daha tok hissedeceğimiz için beslenme programımıza uyumumuz kolaylaşacak ve yağdan kilo vermek kolaylaşacaktır.

3. Egzersiz programınıza ağırlık çalışmaları eklemek

Ağırlık antrenmanları, kas kütlesini artırmaya yöneliktir ve kas kütlesi ne kadar artarsa, dokular daha çok enerjiye ihtiyaç duyacağı için, metabolizma da o kadar hızlanır. Bu da yağdan kilo vermek için muhteşem bir yöntemdir. Yağdan kilo vermek için, antrenman programımıza ağırlık çalışmalarını eklemeliyiz. 

4. Uyku ve stres seviyesi

Uyku esnasında bütün vücudumuz dinlenmeye çekilir. Sindirim sistemimizin ayrıştırdığı besinler organlara gönderilir ve gerek tamir işlemi gerek depolama işlemi bu süreçte yapılır. Kaslarımızın gelişmesi için hormonlar da çok önemlidir. Testosteron ve büyüme hormonu, kas gelişimimizi tetikleyen ve hızlandıran hormonların başında gelir. Büyüme hormonunun en çok salgılandığı zaman ise uyku zamanıdır. Günlük 7 - 8 saat uyumak kas gelişimi için önemlidir. Yeterli uyumadığımızda kas gelişimimiz azaldığı için yağdan kilo vermek de zorlaşacaktır.

5. Yeşil çay içmek

Yeşil çay içindeki aktif bileşen olan epigallocatechin gallate (EGCG), norepinefrini yıkan bir enzimi baskılar, bu nedenle vücuttaki norepinefrin miktarını arttırır. Bu hormon daha fazla yağ hücresinin parçalanacağını ve bunun artık enerji olarak kullanılabileceğini gösterir. Aynı zamanda yeşil çay iştahımızı bastırır, vücudumuzun metabolik hızını artırmak ve yağdan kilo vermek için adrenalin ve diğer bileşikler ile etkileşime girer.

Yağdan kilo vermek genel olarak dengeli bir beslenme ve doğru hareketler ile mümkün olur. Siz de diyet süreçlerine farklı bir açıdan bakmak, yağdan kilo vermek için en doğru metodu arıyorsanız hemen Bewell'i indirin.